På väg till ...shire



PÅ VÄG TILL ...SHIRE skrevs av Annelee Vikner 2002, och hade urpremiär samma år på Biancos krog i Gottsunda. Pjäsen utspelar sig på en sylta längst med vägen någonstans ute i den amerikanska landsbygden, där Clark Brennenfield stannar till då hans bil går sönder. I väntan på att bilen ska bli lagad träffar han två typer han aldrig hade kunnat drömma om fanns, och än mindre att han själv skulle råka ut för. I gränslandet mellan ett svart relationsdrama och en absurd komedi ställs Clark inför frågestälningar han hade hoppats att han aldrig skulle behöva konfronteras med.

ANNELEE VIKNER är verksam som skådespelare, regissör och dramatiker i Uppsala. På väg till ...shire ingår i en trilogi med fristående historier. De två andra delarna, Löftet och Du är min klocka, har tidigare spelats i regi av Johan Briggert på Ecocafét respektive Café Ofvandahls i Uppsala.

BANANTATERN bildades år 2002 i Uppsala, och under två intensiva år satte de upp Klassfiende av Nigel Williams, Fångvaktare av Sven Delblanc och Lillforsen Blues av Håkan Stenqvist, samt medverkade vid diverse tillställningar, gjorde gatuteater etc. Därefter skingrades Bananteatern för vinden. Efter fem år är de nu tillbaka, med ambitionen att åter göra sig ett namn i Uppsala och fortsätta påtala den fria kulturutövningens viktiga roll i samhället och för demokratin. Bananteatern utgörs för tillfället av Johannes Wanselow, Björn Dahlman, Mats Lindberg, Linnea Ripenberg och Cecilia Byttner.

Föreställningen är cirka 40 min utan paus.
Medverkande: Mats Tielman-Lindberg, Daniel Färnstrand, Veronica Westerling och Magnus Byttner. Regi: Björn Dahlman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback