Sagostund

Hej alla barn! Nu har det återigen blivit dags för en liten sagostund! Håll någon hårt i handen, så åker vi! 

Det var en gång, i alla fall enligt wikipedia, en brud som hette Guldlock.
Hon bodde i ett torn. Hon hade fett långt hår.
En dag kom en prins förbi och villa ha ner henne från tornet.
Vi vet inte riktigt vad prinsen hette, kanske hette han bara Prins. Men han hade inget att göra med en artist som trodde att han blev en symbol. Nu var det lite klurigt för prinsen att få ner Guldlock (som såklart var en prinsessa, det hörs på namnet), men han hämtade sin vita springare (han hade sen sån) och lite svärd och så, och sen var saken biff.

Så då återstod bara att klättra upp och få ner Guldlock.
"Guldlock" ropade han "släpp ner ditt långa hår!"
"Eh... nej?"
"Jo!"
"Ta trapporna?"
"Det ehm... det går inte!"
"Hämta en stege?"
"Det ehm... det går inte!"
"Du kan döda en drake, men inte hämta en stege?"
"Jupp."

Så Guldlock kastade ner sitt långa hår, och prinsen började klättra upp i det. Efter ett tag hördes ett gnyende.
"AJ SOM F.... KAN DU INTE TA AV DIG RUSTNINGEN?"
"Nej."
"Jo!"
"Nej. Det kan finnas drakar där uppe."
"Det finns inga drakar här uppe."
"Så säger du säkert till alla killar."

Väl uppe i tornet, kom prinsen på att han skulle gifta sig med Gudlock. Med största sannolikhet hånglade han upp henne på en gång.
   Och ärligt talat, det här tycker jag inte känns helt okej. För liksom, vi får ju se till Guldlocks situation. Det KAN ha varit så att draken höll henne med god mat och satte en teflonpanna på näsan och frustade lite eld och gjorde scrambled äggs till henne till frukost. Men med största sannolikhet drog den väl ut och fällde en ko på klassiskt drakmanér och kastade in till Guldlock så hon fick ha den att gnaga på. Och med Guldlocks hår, som lär ha krullat ihop sig till nån slags rastamojs, får vi utgå från att hon var vegeterian.
    Så hungrig var hon, och säkert trött också. Draken KAN ha dragit iväg och köpt en Hästens säng, men drakar är lite kinkiga med telefoner och hemleveranser och så, så vi får utgå från att Guldlock sov på stengolvet. (För alla torn var av sten på den här tiden. Utom de av trä. Men det här var inte ett sånt.) Vidare KAN vi ha haft att göra med en riktigt helylle drake, som bara hade intresse av det erotiska slaget för handrakar (för det här var en hona, det märks klart och tydligt.) Men å andra sidan, spärrar man in en liten sessa i ett torn så kan det lika väl ha varit så att draken kom och sade gonatt på ett ibland mycket otillbördigt sätt.
   Så Guldlock var med andra ord inte riktigt helt balanserad. Och hon visste redan att prinsen, förutom att han drogs med nån osund hårfetish, dessutom var en riktig tjurskalle. Så hon hade inte så mycket val.
     Man KAN tänka sig att han ska ha sagt i stil med "Asså, du är en jättefin kille, asså verkligen, skitfin, och jag går gärna och fikar nån gång och så, men tills vidare kan vi väl bara vara vänner?" Men om det hände, kan vi nästan se framför oss hur prinsen klurar ett par sekunder, och sen svarar "Nope!"

Så sen gifte de sig, och prinsen fick Guldlock och halva kungariket. (Även om han med tiden skaffade sig en hel del att säga till om i den andra halvan också.) Hur de kom ner från tornet är oklart, men vi kan gissa att prinsen knöt fast Guldlocks hår i nåt kokadaver, slängde ner henne och själv klättrade ner i håret. Men lyckliga levde de, i alla sina dagar, även om Guldlock mot ålderns höst allt oftare gick runt med en stödkrage, och prinsen började kasta blickarna åt betydligt yngre kvinnor när Guldlocks hår började bli grått.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback