Om disfunktionella familjer

Måste bara nämna en sak, innan bloggen träder i halvdvala.

Jag vill verkligen inte skriva uppsatsen... Den handlar om en liten grej som jag tyckte mig ha upptäckt i Tjechovs författarskap. Tjechov var ungefär världens coolaste snubbe. Han utbildade sig till läkare, kunde ha tjänat rätt bra, men envisades med att bota fattiga och sjuka. (Och sjuka? Men Björn...) Så han drog inte in så mycket pengar, och ändå hade försörjde han sin egen familj på 8 syskon och en sinnessjuk far. (Modern hade dött långt tidigare.) För att dryga ut kassan började han 25 år gammal skriva komiska noveller för tidningar. Då visste han att han var döende i tyfus. Med tiden började han även skriva dramatik, först farser som drev med tidens kvasirealistiska schablonteater, men efterhand utvecklade han en dramatik som skulle bli revolutionerande. Den nya dramatiken blev till en början ganska missförstådd, och det var först när den sattes upp i regi av Konstantin Stanislavskij (kallad den moderna skådespelarkonstens fader) som den nådde framgång. Tillsammans med Stanislavskij jobbade sedan Tjechov med Konstnärliga Teatern i Moskva till han dog av sin tyberkulos, 44 år gammal. Hans sista pjäs var Körsbärsträdgården, som enligt min blygsamma uppfattning är den bästa pjäs som någonsin skrivits, och enligt kännare den första pjäs där han verkligen hittat sin form som dramatiker.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Utan istället (apropå luriga familjesituationer) om hon den där Kallur.
Alltså.
Nåt jävla tok måste det ha varit i den familjen.
Tänk dig att du bor däruppe i... är det Dalarna? Åsså är du hembjuden till familjen Kallur på palt, men när du kommer dit, ser du TVÅ EXAKT LIKADANA SMÅFLICKOR RAJTA RUNT, RUNT PÅ GÅRDEN OCH HOPPA ÖVER SNÖSKOTRARNA SOM STÅR PARKERADE.
Klart det blir nåt vajsing med en sån uppväxt.
Klart hon den söta av dem (hur kan det vara så att bara en av dem är jättesöt när de ser exakt likadana ut?) inte kan fixa att springa några ynka hundradelar snabbare då, liksom, och ta det där världsrekordet. Hon har ju problem, det kan man ju lista ut med lilltån.

Mer terapi till folket, om vi ska få oss några världsrekord!

Ha en trevlig februari!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback