Knep och knåp

Hej alla barn! Här kommer veckans lilla hjärngymnastik! Försök att klura själv först, och om du inte kommer på det så kan du alltid be någon vuxen om hjälp! De vet alldeles säkert, det är nämligen de som har bestämt att man måste kunna lösa sånt här!

Är ni med?

LÄTTASTE: Kalle har 7 343 kronor att leva på i september månad. För detta ska Kalle betala en hyra på det för Kalle och hans vänner väldigt genomsnittliga beloppet 3 200 kronor. Han ska dessutom betala el, bredband, kollektivtrafik, telefoni, mat (mums filibaba!), kurslitteratur, hygienartiklar och kåravgift. Hur ska han göra? Han studerar heltid och kan tyvärr inte ta något av de luckrativa deltidsjobb som erbjuds i överflöd i den lilla staden där han bor.

HALVSVÅRA: Stina har precis som Kalle 7 343 kronor, men hon är dessutom lite känslig för vissa klassmarkörer, så hon vill dessutom ha råd med tandläkare för att slippa dåliga tänder, varierad kost och ett gymkort för att må bra, hela kläder för att inte frysa när vintern kommer, och en resa hem till lilla mamma ibland. Stina har dessutom flyttat till staden och måste betala flyttlass och en deposition. (Stinas pojkvän Leopold studerar redan och ska göra karriär som jurist, så han vill att Stina ska jobba eftersom de vill flytta ihop i framtiden och inte kan plugga båda två, men se Stina är feminist fastän hon rakar sig under armarna, och vill minsann studera hon också!)

SVÅRASTE: Om vi utgår ifrån att kunskap är makt, att studier är vägen till kunskap - vilket riksdagsparti tror ni då blir gladast om Kalle och Stina inte kan lösa problemet, utan drar slutsatsen att man måste ha rika föräldrar för att kunna studera?
Ledtråd 1: Det är det riksdagsparti som har sin fasta väljarkår hos de rika, och vars väljare alltså får lättare att säkra sina maktpositioner.
Ledtråd 2: Det är det enda riksdagsparti som inte anser att studenter inte ska få det bättre ställt.

Så alla barn, tänk till nu riktigt ordentligt, och skicka in ert svar senast på lördag, så publiceras vinnaren här på er favortiblogg Sjukdomsinsikt - bloggen med den söta nallen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback