The big No-nos...

Hej alla barn. Här får ni en liten check-lista över saker man ska undvika. Och vi snackar inte om att ta emot godis från okända farbröder (om det inte är Halloween såklart, eller nån annan fin svensk högtid), utan om betydligt mer raffinerade saker.

Såhär:
Dagarna innan jul, ska ni helst undvika att äta bufféer av olika slag. Till exempel thaibufféer.
OM ni ändå känner att ni vill äta en buffé av något slag, till exempel en thaibuffé, så ska ni inte äta av kycklingen.
OM ni ändå vill äta av kycklingen, men kycklingspetten råkar vara slut, så ska ni inte påpeka detta för personalen.
OM ni ändå påpekar det, och de ler ett svårtolkat Mona Lisa-leende och erbjuder sig att ordna fram ny kyckling, så ska ni inte ta dubbla portioner av den.
OM ni ändå gör detta, och vaknar upp halv sex följande morgon av fryssbrytningar samt en obeskrivlig lust att stifta en nära bekanskap med toaletten, och ni medan ni slås av tanken att toalettlock faktiskt är ganska fula att titta på underifrån inser att ni är matförgiftade, så ska ni inte sätta er och åka tåg genom halva landet. (Ni ska inte heller ringa en väldigt god vän som bjöd på en fin middag kvällen innan och fråga om hon också mår illa. Hon kan nämligen ta lite illa upp.)
OM ni ändå ska åka tåg, se till att inte ha valt den billiga biljetten med det där intercity-tåget med extra stopp i Karlstad som tar 7 timmar att ta sig till Stockholm.
OM ni ändå vill åka med just det tåget, sätt er inte i vagnen med snarkande tanter och skrikande spädbarn. (Vad är det med föräldrar som åker med två bårkande spädbarn på ett tåg i sju timmer, och inte ens försöker få tyst på dem fast 40 pers i vagnen passar på att försöka sova av sig hela höstens samlade trötthet efter hamnarbete och allmän utbrändhet, för att slippa få vinterkräksjukan lagom till annandagen?)
OM ni ändå åker det tåget, gör för fan inget stort nummer av att du måste byta plats för att få sitta nära toan. Det blir bara pinsamt.
OM du ändå gör nummer av det, försök för fan inte att mitt uppe i alltihop att stöta på jättesöta tjejen på sätet bakom dig. Du är inte i ditt esse, allt blir bara ännu mer pinsamt. Hon vill inte att du ler charmigt mot henne var tionde minut, när du springer till eller från toan.

Och slutligen, OM du ändå gör allt detta, kommer hem till Vänge (hihi, jag sakriver "hem" och "Vänge" i samma mening. Absurt.) och på grund av din matförgiftning inte ätit på två dygn - skriv inte ett blogginlägg.
    Det blir bara babbligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback